Video

Strengere eisen aan beveiliging evenementen, 'Gemeenten letten meer op details'

26 oktober 2014 om 12:00
nl
Brabantse gemeenten stellen steeds strengere eisen aan de beveiliging van evenementen. Ook zien zij strenger toe op de naleving van deze veiligheidseisen.
Geschreven door

Incidenten als het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen en de doden op het Amsterdam Dance Event versterken de trend. Dit is goed nieuws voor beveiligers, die nu makkelijker aan de bak kunnen.
Over de incidenten de laatste tijd zegt Cor van Egdom van Egdom Security in Eindhoven: "Beveiligers zijn niet meer weg te denken tegenwoordig. Ieder evenement moet aan veiligheidsvoorwaarden voldoen."
Verschuiving naar private beveiligingsbedrijvenOverigens lijkt het erop dat de overheid meer werk uit handen geeft. "Je ziet steeds meer een verschuiving van de overheid die vroeger voor de veiligheid zorgde naar private beveiligingsbedrijven", reageert Maarten Hoelscher van vakbond De Unie Security, de vakbond voor beveiligers.
Volgens Hoelscher geldt dat niet alleen voor de veiligheid bij grote evenementen. Hoelscher: "Ik was laatst bij het CBR in Eindhoven en bij het theorie-examen staat daar ook al een beveiliger naast een metaaldetector. Die behoefte aan veiligheid en vooral aan beveiliging bij evenementen komt vooral vanuit de samenleving."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.