Video

PSV-trainer Faber: 'Geen Brabants verbond tussen PSV en NAC Breda'

2 mei 2014 om 16:29
nl
Volgens trainer Ernest Faber is er geen 'Brabants verbond' gesloten tussen PSV en tegenstander NAC Breda. Beide ploegen hebben genoeg aan een kleine overwinning van PSV. De Eindhovenaren worden dan vierde wat rechtstreekse plaatsing betekent voor de Europa League. NAC Breda ontloopt bij een 1-0 overwinning van PSV vrijwel zeker de playoffs voor degradatie.
Geschreven door

Bij een kleine overwinning van PSV zou RKC Waalwijk gelijk komen met NAC Breda. Maar omdat de Waalwijkers een beduidend slechter doelsaldo hebben is een monsterscore nodig tegen sc Heerenveen om NAC te passeren op de ranglijst. Die kans lijkt klein.
Niet op een akkoordje gooienPSV en NAC Breda zouden het dus op een akkoordje kunnen gooien, maar dat zag Ernest Faber vrijdag niet zitten. "Daar hebben wij het type spelers niet voor. Het is een jonge groep, die daar geen ervaring mee heeft. Ik denk dat we er gewoon alles aan moeten doen om de wedstrijd te winnen."
Faber gaf tijdens het wekelijkse persmoment op De Herdgang aan dat de laatste wedstrijd van het seizoen een zware zal worden. "We moeten vol aan de bak om maximaal resultaat te halen. Er zit wat meer spanning op dan normaal. Dat is logisch."
Wel gaat hij er vanuit dat het de laatste wedstrijd van het seizoen is. "We hebben een kans gekregen van de concurrentie. Die kans moeten we met beide handen aangrijpen'', aldus de tijdelijke vervanger van Phillip Cocu.
Scherpte tijdens trainingFaber rekent erop dat zijn spelers door hebben wat er op het spel staat. "De scherpte was er zeker tijdens de trainingen deze week, maar het gaat erom dat die er zaterdag tijdens de wedstrijd is. Dan moeten we laten zien dat we een team zijn en elkaar bij de les houden voor een goed resultaat.''
PSV kan zaterdag niet beschikken over Stijn Schaars. Hij heeft last van een knieblessure en moet zich zorgen gaan maken over een eventuele deelname aan het WK deze zomer in Brazilië. Ook Jetro Willems is er tegen NAC niet bij in verband met een blessure.
Santiago Arias is geschorst. Ook Tim Matavz is er niet bij. Alhoewel hij fit is wordt hij niet in de wedstrijdselectie opgenomen.
Boze supportersTijdens de persconferentie ging Faber ook in op het statement dat verschillende supportersgroeperingen van PSV donderdagavond maakten. Daarin eisen de supporters onder andere dat technisch manager Marcel Brands opstapt en dat revaliderend trainer Phillip Cocu weer assistent-trainer wordt van een nieuwe ervaren hoofdtrainer.
"Kritiek van supporters moet je altijd serieus nemen. We nemen het mee naar de evaluatie aan het eind van het seizoen en we hopen dat de supporters er weer voor ons zijn tegen NAC Breda", aldus Faber.
Houding spelersOok gaf Faber aan zich te hebben gestoord aan de slechte houding van verschillende spelers tijdens de Phoxy Fanclubdag eerder deze week. "We hebben de spelers aangesproken op hun gedrag en gezegd dat dit absoluut niet kan bij PSV. Dat soort dingen moeten eruit. Dat stoort me wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.