Video

Slachtoffer Jan van Geel van overval juwelier Bergen op Zoom: 'Ze hebben me goed te pakken gehad'

2 mei 2014 om 16:54 • Aangepast 24 april 2020 om 12:24
nl
Jan van Geel is kapot van de overval op goudsmid Le Marquis aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom. De 76-jarige schoonvader van de eigenaar ligt nog steeds in het ziekenhuis. Bij de overval in het atelier van de juwelier is hij zo mishandeld dat hij een gebroken kaak en gebroken ribben opliep. "Van binnen ben ik net zo gehavend als van de buitenkant", vertelt hij vanuit z'n ziekenhuisbed.
Geschreven door

Van Geel woont in het huis voor het atelier en was aan het werk toen de drie daders toesloegen. Een van de overvallers kwam binnen nadat hij zich had voorgedaan als bezorger van een pakketdienst. "Ik ben er helemaal kapot van. Ze hebben me goed te pakken gehad."
Pistool in mond geduwdJan heeft inmiddels minder pijn, maar mentaal is hij zeer aangeslagen. "Hier ga ik nog veel last van krijgen. Ik ben 76 jaar en dat ik dit nog mee moet maken, verschrikkelijk. Dit komt straks dagelijks terug. Ik heb wel vaker overvallen meegemaakt, maar als je 76 bent, kun je je minder verdedigen."
Van Geel werd vastgebonden toen hij op de grond lag. "Ik verzette mezelf, want ik laat niet zomaar iemand mijn spullen afpakken." Ook duwden de daders tot twee keer toe een pistool in zijn mond. "Daar is mijn keel flink door beschadigd. Ik kan moeilijk slikken", vertelt Van Geel.
Positief blijvenJan van Geel mocht zaterdag weer naar huis van het ziekenhuis. Ondanks alles wat er is gebeurd, blijft hij positief. "Ik wil niet bij de pakken neerzitten."
Woensdagochtend werd een overval gepleegd op het atelier van juwelier Le Marquis in Bergen op Zoom. Van Geel en een medewerkster van het atelier raakten gewond. De overvallers gebruikten twee auto's, die allebei in vlammen opgingen. Een van de overvallers deed zich voor als pakketbezorger. Op die manier kreeg hij toegang tot het atelier. Bij de overval werd niet geschoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.