Tetra Pak teleurgesteld in vakbonden: ‘Ze willen niet meer overleggen'

2 mei 2014 om 17:49 • Aangepast 22 november 2020 om 00:43
nl
Tetra Pak verwijt de vakbonden dat zij een hervatting van het overleg bewust uit de weg gaan. Het verpakkingsbedrijf uit Moerdijk heeft geen begrip voor de bonden die de gespreksuitnodigingen negeren. De onderhandelingen tussen Tetra Pak en de vakbonden over een sociaal plan liepen onlangs vast.
Profielfoto van
Geschreven door

Werknemers van Tetra Pak zijn vrijdagochtend voor de vierde keer gaan staken. Rond halfzeven verzamelden ongeveer twintig medewerkers zich bij de ingang van het bedrijf.
Het personeel staakt tot zeven uur vrijdagavond uit onvrede met het sociaal plan en de hoogte van de ontslagvergoeding. "We willen de onzekerheid over de toekomst van onze werknemers beëindigen door het overleg te hervatten", aldus het bedrijf.
'Bonden vragen meerDe werknemers van Tetra Pak worden tijdens de staking bijgestaan door CNV Vakmensen. Het bedrijf blijft vinden dat zij een sterk sociaal plan hebben aangeboden. "Een plan dat bijna het dubbele biedt dan het gemiddelde in Nederland in overeenkomende situaties", aldus Andy Gibson van Tetra Pak. "Intussen vragen de bonden om aanzienlijk meer. Desondanks staan wij nog steeds open voor overleg en oplossingen."

Wachten op privacy instellingen...

Tetra Pak Moerdijk sluitDe Zweedse multinational Tetra Pak besloot in januari de vestiging in Moerdijk eind dit jaar te sluiten, 215 mensen zouden dan zonder werk komen te zitten. De werknemers van Tetra Pak hebben al vaker gestaakt: zo legden ze de afgelopen week al op vrijdag, maandag en woensdag het werk neer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.