Inwoners Uppel kunnen weer douchen: er is weer gas!

2 mei 2014 om 19:18 • Aangepast 24 april 2020 om 12:24
nl
Bezoekers van het dorpje Uppel hoeven niet langer te vrezen voor stankoverlast: de inwoners zitten er weer frisjes bij, want ze hebben weer kunnen douchen. Een week lang zaten ze zonder gas, maar vrijdag werd de gasleiding in de plaatselijke dijk hersteld.
Geschreven door

Het lek in de gasleiding ontstond bij een huis in aanbouw. Bij het slopen van het oude huis begon de dijk en dus ook de leiding te verzakken. De kans op een breuk was groot. Daarom werd alles voor de zekerheid afgesloten.
Douchen in een sporthalDe inwoners van het dorp Uppel stonden er niet helemaal alleen voor. De gemeente Woudrichem zorgde ervoor dat ze konden douchen in een sporthal een dorp verderop. Maar niet iedereen maakte daar gebruik van. Cornelis Kolff, die aan de Uppelsedijk woont, was bijvoorbeeld sinds zaterdag al niet meer onder de douche geweest. "Kun je dat ruiken?", vroeg hij eerder aan onze verslaggever.
Inmiddels is Kolff weer onder de douche geweest. "Gelukkig kon ik bijvoorbeeld bij mijn schoonmoeder terecht en had ik ook wel meer adresjes. Vrijdagmiddag zijn we rond drie uur weer aangesloten op het gas. Wij zijn heel blij dat we weer normaal kunnen wassen en douchen." Koken gaat Cornelis vrijdag echter nog niet doen. "Vrijdag is het frietdag en dat blijft gewoon doorgaan. Dat worden dus geen gekookte aardappels."                           
Vijf euro per dagOm niet van de honger om te komen, kregen de inwoners vijf euro per persoon per dag van de gemeente om een hapje van te scoren. Cornelis Kollf had van de aannemer een grote bos bloemen gekregen vanwege het ongemak: "Dat was wel aardig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.