Alweer onrustige stapavond in Breda, nu elf aanhoudingen

BREDA - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw haar handen vol gehad in het uitgaanscentrum van Breda. Ze hield elf stappers aan, van wie er twee in de cel werden gezet voor mishandeling. Verder werden er mensen in de boeien geslagen voor vernieling, belediging en verstoren van openbare orde.
Een 35-jarige portier heeft zondag aangifte gedaan van mishandeling. Hij vertelde dat rond kwart voor drie ’s nachts zes mannen naar binnen wilden. De portier vroeg aan één van hen om de jas af te geven bij de garderobe.

'Glas naar hoofd'
De stapper wilde zijn jas niet afgeven en zou vervolgens agressief zijn geworden. De uitsmijter gaf aan dat hij in dat geval niet naar binnen mocht. Hierop gooide de 22-jarige een glas in de richting van het hoofd van de beveiliger, die dat net kon ontwijken. Hierna ontstond er een worsteling.

Het lukte de uitsmijter de man uit Maastricht in bedwang te houden en over te dragen aan de politie. De verdachte ontkent met het glas te hebben gegooid. Het zou een plastic beker zijn geweest die hij per ongeluk uit zijn handen liet vallen.

Verder deed een 20-jarige Bredanaar aangifte van mishandeling. Hij kreeg van een man met gebalde vuist meerdere klappen in het gezicht.

Tweede onrustige nacht in korte tijd
Op een vorige onrustige horecanacht in Breda eind augustus reageerde de politie niet mals. "Wie Breda bezoekt met minder goede bedoelingen, zal dat merken. Hierbij komen agenten meteen in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien", waarschuwde ze.