Satudarah in gesprek met burgemeester Noordanus: ‘We komen niet gezellig op de koffie’

2 mei 2014 om 20:58
nl
Burgemeester Noordanus van Tilburg heeft vrijdag de voorzitters van motorclubs Satudarah en No Surrender uitgenodigd voor een gesprek. Dat laat Satudarah-voorman Santerra Manuhutu weten. De partijen gaan met elkaar praten over het motorjack- en samenscholingsverbod. "We komen niet gezellig op de koffie. Satudarah wil verandering."
Geschreven door

De motorclub is kwaad op de gemeente Tilburg. Sinds deze maand is het in het centrum van de stad verboden om jacks en hesjes te dragen die verwijzen naar motorclubs als Satudarah en No Surrender. Ook is er een samenscholingsverbod voor leden van motorclubs ingevoerd.
Praten over communicatieDaarover is Manuhutu behoorlijk geïrriteerd. "De gemeente wil met ons praten over hoe het verbod met ons gecommuniceerd is. Prima, maar we gaan ook kenbaar maken dat dit gewoon niet kan", vertelt de president met opgeheven stem.
"Door het besluit kunnen wij van Satudarah ons niet meer manifesteren als motorclub. Ze ontnemen onze rechten."
'Ons wil uitroeien'De Satudarah-president heeft vrijdag vijf verschillende advocaten aan de lijn gehad. "Die zijn aan het bekijken of er juridische procedures mogelijk zijn. Wie weet komt er dinsdag een oplossing, maar ik heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in", vertelt hij. De motorclub beweert zich coöperatief op te stellen, maar zegt daarvan af te wijken als de gemeente in hun ogen inhumaan bezig is.
Zijn collega Guus Pronk gaf al eerder aan het samenscholingsverbod belachelijk te vinden. "Het lijkt alsof burgemeester Noordanus ons wil uitroeien. Ik voel mezelf een beetje de moderne Jood", vertelde hij aan Omroep Brabant. Pronk zei dat er sowieso acties zullen komen om het verbod tegen te gaan. Het verbod betekent dat groepen van meer dan drie personen waarvan een bepaalde dreiging uit gaat, uit elkaar mogen worden gehaald.
Motorkleding in Den BoschNet als in Tilburg wordt er ook in Den Bosch op motorkleding gelet. Daar bepaalde de gemeente afgelopen november dat 'motorclubgerelateerde kleding' niet langer is toegestaan in horecagelegenheden. Beveiligers houden sindsdien in de gaten wie wel en wie niet bij een café of club naar binnen mag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.