Bredanaars op Facebook willen feest in De Koepel: 'Dikke technoparty's'

2 mei 2014 om 21:42 • Aangepast 24 april 2020 om 12:25
nl
Het is nog steeds niet duidelijk wat er nou gaat gebeuren met De Koepel in Breda. Een groep Bredanaars heeft de oplossing: maak er een evenementenlocatie van. Vijf dagen na de oprichting is hun Facebookpagina al door ruim 4300 mensen geliked. Het idee om een feesthal van de leegstaande gevangenis te maken krijgt dus veel bijval, maar er wordt ook druk gediscusseerd over de invulling van de eventuele feesthal.
Geschreven door

Gevangenis De Koepel sloot op 15 april vanwege bezuinigingen z'n deuren.
Turfschip WestergasfabriekDe initiatiefnemers van de Facebookpagina zien in de oude gevangenis een nieuw Het Turfschip - het Bredase congrescentrum dat in 1998 de deuren sloot.
In een betoog noemen zij andere oude locaties als voorbeeld. De Sint-Janskerk in Roosendaal bijvoorbeeld, maar ook de Amsterdamse Westergasfabriek: "De sfeer is daar uniek. Dit geldt ook zeker voor de koepel in Breda."
Techno, maar waarom?Vooral jongeren zien het wel zitten. "Dikke technoparty's", zegt de een. "Denk aan de Gashouder of Maassilo, ideaal", zegt de ander. Deze oude fabrieken in Amsterdam en Rotterdam staan bekend om hun grote, vaak vooruitstrevende dance-evenementen, dat willen veel reageerders ook in Breda hebben.
Maar er klinkt ook een ander geluid: "Waarom party? Maak er een mooie kunsthal van met veel expositieruimtes", schrijft iemand. Andere Facebookers zien het plan helemaal niet zitten. De akoestiek zou vreselijk zijn in de oude gevangenis, en bij de haalbaarheid plaatsen zij ook vraagtekens. "Onderhoud van het pand, stookkosten ... dat ga je nooit terugverdienen met een dergelijke invulling."
Trots op De KoepelHoe dan ook, de initiatiefnemers hopen met genoeg vind-ik-leuks de gemeente Breda te overtuigen: "Geen suf kunstproject, hotel of andere gesloten locatie, maar een knallende evenementenlocatie waar wij als Bredanaars trots op kunnen zijn. Zodat we kunnen zeggen: wij vieren feest in de Koepel!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.