Campagne voor 'eerlijk kinderpardon' met burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch - Omroep Brabant

Campagne voor 'eerlijk kinderpardon' met burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch

2 mei 2014 om 23:45
nl
Een groot aantal burgemeesters en vluchtelingen- en kinderrechtenorganisaties beginnen 5 mei een campagne voor een eerlijker toepassing van het kinderpardon. Volgens de initiatiefnemers vallen zo'n zeshonderd kinderen die geen verblijfsvergunning hebben buiten het kinderpardon. Ook burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch zet zich in voor een 'eerlijk kinderpardon'.
Geschreven door

De initiatiefnemers willen dat staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie de aanvragen van deze kinderen opnieuw bekijkt.
Zeshonderd kinderen moeten terugHet kinderpardon is in 2012 ingevoerd. Kinderen van asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland wonen en hier intussen zijn geworteld komen ervoor in aanmerking. De helft van alle aanvragen is niet gehonoreerd. Zo'n zeshonderd kinderen zouden terug moeten keren naar hun land van herkomst.
Een van de kinderen die terug zou moeten is de 12-jarige Brandon uit Den Bosch. Burgemeester Ton Rombouts zet zich al enige tijd in om de in Kenia geboren jongen in Nederland te houden.
Campagne op bevrijdingsfestivalsEnkele deelnemende organisaties aan de campagne zijn: VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children, Kerk in Actie, Stichting LOS en Stichting INLIA. Het campagneteam is op 5 mei aanwezig op de bevrijdingsfestivals in Wageningen, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.