Vleesbedrijf VION: Jacques Straathof nieuwe financieel topman en exit RvC

3 mei 2014 om 09:18
nl
Jacques Straathof is de nieuwe financieel topman van VION Food. Hij volgt de in februari ontslagen Kenaad Tewarie op. De complete achtkoppige raad van commissarissen is ingeruild voor zes nieuwe leden. Dat maakt het bedrijf dit weekend bekend.
Geschreven door

Straathof start per 19 mei in zijn nieuwe functie en wordt lid van de Management Board van VION Food. De nieuw topman heeft in het verleden verschillende leidinggevende financiële posities vervuld. Zo is hij onder andere Chief Financial Officer (CFO) geweest voor Ahold Spanje en voor de Sperwer Groep (PLUS en Spar).
Het vleesbedrijf zegt verheugd te zijn door de komst van Straathof. "Hij brengt veel nationale en internationale ervaring mee in de Management Board van VION Food", meldt CEO Michiel Herkemij. "Straathof is een allround financiële professional met een bewezen track-record."
Financieel op de ritDe nieuwe RVC bestaat uit zes leden van wie twee door aandeelhouder ZLTO zijn aangewezen. VION geeft aan na drie jaar weer financieel op de rit te zijn. De verkoop van Ingredients leverde het Boxtelse vleesbedrijf een boekwinst van 781 miljoen euro op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.