Sport donderdag: beachvolleybalster Van Iersel stroef door in Shanghai

2 mei 2014 om 20:11
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor squashter Dylan Bennett, beachvolleybalster Marleen van Iersel en beachvolleyballer Jon Stiekema.
Geschreven door

Oranje-squashers voorkomen degradatieDylan Bennett heeft met de Nederlandse mannensquashploeg degadatie uit de wereldgroep voorkomen. Oranje won vrijdag in de troostronde van het EK voor landenteams van Finland. Bennett won de belangrijke eerste wedstrijd. De Eindhovenaar klopte Jami Äijänen met 11-4, 11-6 en 11-5. Vervolgens wonnen ook Laurens Jan Anjema en Piedro Schweertman hun partijen. In de strijd om de vijfde plaats op het EK treft Nederland zaterdag Spanje. Spanje, met Borja Golan als topspeler, rekende vrijdag af met Denemarken: 3-1.
Beachvolleybalster Van Iersel stroef doorMarleen van Iersel heeft zich geplaatst voor de tweede knock-outronde van het Grand Slam-beachvolleybaltoernooi van Shanghai. De Goirlese won met Madelein Meppelink vrijdagg de laatste groepswedstrijd tegen het sterke Chinese koppel Xue/Xia met 21-12, 16-21 en 15-13. In de eerste knock-outronde waren Van Iersel en Meppelink te sterk voor het Italiaanse tweetal Menegatti/Orsi Toth: 16-21, 23-21 en 15-8. Zaterdag treffen Van Iersel en Meppelink het Amerikaanse duo Fendrick/Sweat.
Stiekema snel onderuitJon Stiekema is niet ver gekomen tijdens het beachvolleybaltoernooi van Shanghai. Samen met Christiaan Varenhorst sneuvelde de Tilburger in de eerste knock-outronde. Stiekema en Varenhorst moesten hun meerdere erkennen in de Polen Kadziola en Szalankiewicz. Het werd 32-34 en 20-22. Vorige week veroverden Stiekema en Varenhorst nog knap brons tijdens het beachvolleybaltoernooi in het Chinese Fuzhou.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.