Zaalvoetballers De Hommel naar finale om landstitel na winst op CFE

3 mei 2014 om 22:03
De zaalvoetballers van De Hommel mogen zich opmaken voor de finale om de landstitel. De Bossche ploeg versloeg zaterdag in eigen huis CFE na verlening met 3-2, waardoor de stand in de best-of-3 op 2-0 kwam. In de eindstrijd stuit De Hommel op FC Marlene of Hovocubo.

Het was een kleine verspreking. Terwijl De Hommel voor het duel met CFE een groot doek ter ere van de bekerwinst uitrolde, refereerde de speaker van dienst aan De Hommel 'als kampioen van Nederland'. Iets te voorbarig uiteraard, maar gezien de vorm van de laatste maanden én de winst in het eerste halve finaleduel tegen CFE is een uiteindelijke landstitel meer dan realistisch geworden
CFE vocht voor laatste kansHet als favoriet aan de competitie begonnen CFE vocht in de Maaspoort daarentegen voor de laatste kans en kreeg halverwege de eerste helft een enorme oppepper voor het zelfvertrouwen. Antoine Merlino slalomde door de Bossche defensie, om vervolgens vanaf de rand van de cirkel doelman Morad Talhaoui te verschalken (0-1). Helaas voor de bezoekers was de voorsprong slechts van korte duur: blijkbaar wakker geschud door de tegentreffer, drong de thuisploeg nadrukkelijker aan. Dit resulteerde in de 1-1 van aanvoerder Adil Zouthane (1-1).
Terwijl de onderlinge irritatie tussen beide teams toenam, vergat CFE niet te voetballen. De ploeg was niet uit het veld geslagen door de Bossche goal en kwam dankzij een uitgekiende vrije trap opnieuw op voorsprong. Oualid Saadouni was de doelpuntenmaker (1-2).
De Hommel komt terugRedelijk onverwacht kwam De Hommel in de tweede helft opnieuw naast de Eindhovense opponent. Een ver schot van Mo Allouch werd met een subtiele voetbeweging achter het standbeen door Samir Makhoukhi op het laatste moment van richting veranderd, waardoor doelman Kapteijns kansloos was (2-2).
Allouch kreeg zelfs een enorme kans op de Bossche voorsprong, maar de deklat stond de 3-2 in de weg. Beide teams leken angst te hebben om te verliezen, waardoor het duel erg mat werd.
Beslissende verlengingPas in de verlenging kwam de wedstrijd opnieuw tot leven. Kansen waren er weliswaar niet veel, wel drie rode kaarten. Ook doelman Dennis Kapteijns - de vervanger van de geblesseerde Pieter Grimmelius - werd weggestuurd, waarna derde keus Santosh Mohanlal (17) moest debuteren.
De jongeling kon direct aan de bak met een tien-meter-trap, die door Makhoukhi werd binnengeschoten (3-2).
Blij met behalen finaleVoor De Hommel was de overwinning revanche op vorig jaar, toen de halve eindstrijd het eindpunt was. Toch was er in de eerste helft niet aan af te zien dat De Hommel voor die finaleplek ging. "Ik de eerste helft dachten we: 'Dat gaan we effe doen'. Maar niks komt gratis in het leven", zei matchwinnaar Samir Makhoukhi. "Als je echt iets wil hebben, moet je het grijpen. Uiteindelijk hebben we dat met zijn allen gedaan. De finale is bemachtigd en daar zijn we blij mee."
Treuren deed doelman Kapteijns van CFE. Met zijn geweldige reddingen leek hij uit te groeien tot de man van de wedstrijd. Tot zijn rode kaart vanwege hands althans: "Al drie jaar zit ik achter Pieter, een geweldige keeper. Maar je wil jezelf ook laten zien. Zeker in zo'n wedstrijd en dan gaat het zo lekker. Dat geeft een enorme boost. Tot twee minuten voor tijd dan, want dan valt het dubbeltje de andere kant op. Dat is heel, heel zuur."