Wesley en Yolanthe vinden beslaglegging door ondernemer Etten-Leur 'onrechtmatig'

4 mei 2014 om 14:04 • Aangepast 24 april 2020 om 12:27
nl
Wesley en Yolanthe vinden de beslaglegging door ondernemer Jeroen Nuijten van bouwbedrijf STB Exclusive Projects uit Etten-Leur op de tegoeden van Wesley bij voetbalbond KNVB en op het huis van de moeder van Yolanthe in Hilversum 'onrechtmatig'. Dat lieten zij zondag via het management van Yolanthe aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Nuijten sleepte de voetballer van Galatasaray en de actrice voor de rechter omdat zij hun verbouwing van hun villa op Ibiza hebben geannuleerd, maar de gemaakte kosten weigeren te betalen. Alles was volgens Nuijten al ontworpen. Van het nachtkastje van Wesley tot aan de gordijnen voor Yolanthe.
De ondernemer voelt zich bij zijn neus genomen. Van intensief contact met het echtpaar ging het contact plots naar nul. Hij hoorde niets meer van ze en dat deed pijn. "We hebben hard voor ze gewerkt. Net als zij moeten wij ook gewoon afrekenen bij de bakker", zo zegt hij. "Het voelt alsof ze me het bos insturen zonder lolly."
'Betonnen muur'Nuijten vroeg de rechter om de tegoeden van Wesley bij de voetbalbond KNVB te bevriezen en daarnaast beslag te laten leggen op het huis van Yolanthe in Hilversum, waar haar moeder nu in woont. Die stelde de Brabander in het gelijk, bevestigt ook het management van Yolanthe.
"Dat gebeurde vrijdag, maar al die tijd hebben wij Wesley en Yolanthe niet kunnen bereiken. We lopen tegen een betonnen muur aan. Ze willen geen millimeter naar links of naar rechts wijken. Ze kennen mij niet meer", aldus Nuijten.
'Zaak misschien tijdens WK'De bouwbedrijfdirecteur laat zondag aan Omroep Brabant weten 1,5 ton van Wesley en Yolanthe te eisen. "Ik heb gehoord dat ze liquiditeitsproblemen hebben en het bedrag niet kunnen betalen. Het management zou tegen Wesley hebben gezegd dat hij het project moest stoppen om zijn hoofd leeg te krijgen voor het WK."
Dat gaat waarschijnlijk niet lukken, denkt Nuijten hardop. "We hebben een rechtszaak aangespannen en die zal binnen veertig dagen zijn. Dat is later dan normaal het geval is, omdat Wesley en Yolanthe in Istanbul wonen. De zaak is misschien tijdens het WK en het zou kunnen dat Wesley daarbij moet zijn."
PrincipekwestieTot Wesley en Yolanthe komen met een bankgarantie blijft de ondernemer de zaak hoe dan ook voortzetten. "Dit is een principekwestie. Ik en mijn vrouw, die binnenhuisarchitecte, voelen ons in onze eer aangetast. Dit hebben wij in negentien jaar nog niet meegemaakt. Dat ze bekend zijn, wil niet zeggen dat ze niet hoeven te betalen."
Het showbizzstel laat via het management van Yolanthe aan Omroep Brabant weten dat het de beslaglegging onrechtmatig' vindt. "Zij hopen zo snel mogelijk met een bankgarantie te komen, waardoor de beslaglegging kan worden teruggedraaid. Verder zien ze de rechtszaak met vertrouwen tegemoet", aldus manager Xenia Kasper.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.