Vechtpartij bij voetbalwedstrijd N.E.O. '25 Sprang-Capelle en RWB Waalwijk: speler gewond

4 mei 2014 om 14:34
nl
Wat een mooie afscheidswedstrijd had moeten worden voor spelers van N.E.O. '25 uit Sprang-Capelle, eindigde in een vechtpartij met de tegenstander. De wedstrijd tussen N.E.O. '25 en RWB Waalwijk liep zaterdagmiddag uit de hand na een overtreding. Bij het tumult dat daarna ontstond, raakte een speler van de Waalwijkers gewond.
Geschreven door

De laatste seizoenswedstrijd stond voor N.E.O. '25 in het teken van het afscheid van zes spelers uit het vierde seniorenelftal. "Er stond niets meer op het spel", zegt voorzitter Sjaak Ramsteijn.
OvertredingEen half uur na het startsignaal, de stand was toen 1-2, ging het mis. Een speler van de ploeg uit Sprang-Capelle beging een overtreding op een voetballer van RWB Waalwijk. "Daarvoor werd ook gefloten. Het was een lichte overtreding", zegt Ramsteijn. Daarop haalt een medespeler van RWB verhaal bij zijn tegenstander. Er volgt een klap. Er ontstaan woorden en er volgen nog meer klappen, meldt de voorzitter van N.E.O. '25.
De voorzitter van RWB Waalwijk bevestigt dat er een vechtpartij ontstaat. Meer en meer spelers bemoeien zich met het opstootje. Ook een speler van N.E.O. '25 deelt klappen uit. Daarbij loopt een RWB-speler een hoofdwond en schouderkneuzing op. Hij belandt in het ziekenhuis en brengt daar de nacht door. Inmiddels is hij weer thuis.
'Niet voor reden vatbaar'De voorzitters van beide teams betreuren de gebeurtenissen op het veld. "Wij wachten de rapportages van de KNVB af", zegt Bas Bruurmijn van RWB. "Het team van RWB was niet voor reden vatbaar. We hebben geprobeerd na de wedstrijd nog met ze te praten, maar dat wilden ze niet", zegt Ramsteijn. De aanvoerder van RWB zegt dat hij onder druk werd gezet om te tekenen voor de einduitslag, maar dat weigerde hij omdat de KNVB anders geen onderzoek kon doen naar het voorval.
De politie is ter plaatse geweest, maar niemand werd aangehouden. Volgens de aanvoerder van RWB 4 is er aangifte gedaan. Een jaar geleden was een team van RWB Waalwijk ook betrokken bij een mishandeling. Een speler van het zesde team sloeg toen een scheidsrechter in elkaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.