Video

Etienne Bax verliest koppositie, maar wordt wel vader: 'Vreugde en verdriet dicht bij elkaar'

5 mei 2014 om 19:19
nl
Zijspancrosser Etienne Bax uit Bergeijk heeft zondag de koppositie verloren in het WK-klassement. Bax eindigde in de eerste manche van de GP van Plomion als 24ste. De lage klassering is te wijten aan een kapotte uitlaat die gerepareerd moest worden. Daardoor verloor hij veel tijd. Omdat Bax deelnam aan de GP miste hij ook nog eens de geboorte van zijn eerste kind.
Geschreven door

In de tweede manche werd Bax vijfde. "Een domper. We hebben het in Plomion laten afweten. We kunnen de wereldtop aan, maar dan moet je het ook wel iedere keer afmaken", aldus Bax.
Bax mist bevallingToch was er ook goed nieuws, want Bax werd zondag ook vader van dochtertje Lana. Helaas haalde hij de bevalling van zijn vrouw niet. "Ik vetrok vrijdag naar de GP toe, nadat we naar het ziekenhuis waren geweest", zegt Bax. "Daar hebben ze ons verteld dat we ons niet druk hoefden te maken. Dit weekend gaat-ie sowieso niet komen. Maar na de tweede manche kreeg ik van mijn vader het bericht dat we snel moesten zijn, anders zouden we het missen. We hebben het dan ook gemist."
'Ik zet cross niet aan de kant'Toch heeft Bax geen spijt dat hij naar Frankrijk is gegaan voor de GP. "Het is mijn werk en iets wat ik niet aan de kant zet', zegt de zijspancrosser daarover. "Voor niks niet. Dat gaat altijd voor. Dat klinkt hard, maar dat zijn keuzes die we hebben gemaakt. Ik heb dat goed met mijn vrouw besproken. Je hoopt natuurlijk niet dat het tijdens een GP-weekend gebeurt en als dat wel zo is, is dat heel jammer. Misschien de volgende dan...".
"Vreugde en verdriet liggen heel dicht bij elkaar", vervolgt Bax. "Ik ben gewoon hartstikke trots dat ik papa ben geworden en ik ben trots op de mama. Aan de andere kant ben ik heel teleurgesteld dat mijn GP-weekend naar de knoppen is gegaan."
DagzegeRegerend wereldkampioen Adriaenssen en zijn co-piloot Ben van den Boogaart uit Nederland grepen de dagzege, voor Jan Hendrickx-Elvijs Mucenieks en Giraud-Musset.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.