Hans Smolders noemt verbod jacks motorclubs in Tilburg symboolpolitiek op 'Bassie en Adriaanniveau'

5 mei 2014 om 11:11
nl
De Tilburgse partij Lijst Smolders wil de motorclubs Satudarah en No Surrender te hulp schieten. Dat maakte fractievoorzitter Hans Smolders maandag bekend.
Geschreven door

De clubs Satudarah en No Surrender mogen van burgemeester Peter Noordanus in het Tilburgse centrum geen jacks en hesjes meer dragen die verwijzen naar de motorclubs. Hij besloot dit vanwege het groeiend aantal geweldsdelicten waarbij de leden van Satudarah betrokken zouden zijn. Hans Smolders noemt de maatregel symboolpolitiek 'op Bassie en Adriaanniveau'.  
Smolders noemt het besluit van de burgervader 'symboolpolitiek' en vindt dat de politiecapaciteit moet worden ingezet voor andere zaken, zoals woninginbraken en roofovervallen. "Vindt burgemeester en korpsbeheerder Noordanus het ook niet belangrijker om zijn schaarse politiecapaciteit in te zetten op zaken waar burgers het meeste last van hebben?"
Ook vragen samenscholingsverbodNoordanus kondigde ook een samenscholingsverbod af voor leden van motorclubs Satudarah en No Surrender, tot woede van de clubs. Smolders wil weten (PDF, 32kB) of de motorliefhebbers wel op een industrieterrein bij elkaar mogen komen waar de gemeente ze in de gaten kan houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.