Video

5 mei aftrap Nationale Straatvoetbalkampioenschappen in 5 Brabantse steden

5 mei 2014 om 12:15 • Aangepast 24 april 2020 om 12:28
nl
Letterlijk en figuurlijk is 5 mei de aftrap van het Nationaal Straatvoetbal Kampioenschap. In het hele land gingen jongeren op een sportieve manier met elkaar de strijd aan. In Brabant werd er gespeeld in Bergen op Zoom, Breda, Tilburg, Helmond en Oss.
Geschreven door

Wie wint in zijn stad, maakt kans op een plek in de landelijke finale. Er werd gevoetbald door jongens en meisjes en in verschillende leeftijdscategorieën.
In Oss bijvoorbeeld organiseert dit jaar het Jongerenwerk Oss de wedstrijden met hulp van vrijwilligers. Simon Vroegop: "Er hebben zich tien teams ingeschreven. Vorig jaar hebben we de landelijke finales gehaald, hopelijk halen we die dit keer weer."
'Voetballen met scheidsrechter'Ook in Helmond werd er maandag gevoetbald op straat. Voor enkele spelers is het raar om met een scheidsrechter te voetballen. "Het is wel een beetje vreemd dat je kan worden afgefloten", zegt een van de jonge deelnemers. "Maar nu weet je wel dat het eerlijk is."
Ook voor de wat oudere omstanders is het aanlokkelijk om een balletje mee te trappen. "Als je de spelers zo ziet voetballen, begint het toch wel te jeuken. Dan wil je zelf ook meedoen."
Humberto Tan en Edgar DavidsDe wedstrijden worden dus georganiseerd door lokale initiatiefnemers maar het toernooi is bedacht door de Straatvoetbalbond Nederland. Die is in 2007 opgericht door onder andere tv-presentator Humberto Tan en oud-international Edgar Davids. Door straatvoetbaltoernooien te organiseren hopen zij zo het motto uit de dragen van de SVBN: 'schop de bal, schop geen rotzooi'.
De winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën straatvoetbal spelen over enkele maanden de finale in Rotterdam.  
[youtube:body:http://youtu.be/JCMstq8HmUg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.