Voetbalclub Smerdiek boos op Bredase club Barça vanwege beschuldiging omkoping - Omroep Brabant

Voetbalclub Smerdiek boos op Bredase club Barça vanwege beschuldiging omkoping

5 mei 2014 om 14:20
nl
Het bestuur van voetbalclub Smerdiek uit St. Maartensdijk is woedend op voetbalclub Barça uit Breda. De Bredanaars beschuldigen Smerdiek van het omkopen van een wedstrijd afgelopen zaterdag in de vierde klasse B. De KNVB gaat de zaak onderzoeken.
Geschreven door

Voetbalclub Barça zegt vorige week donderdag te zijn benaderd door Smerdiek om de wedstrijd te verkopen. Smerdiek moest zaterdag winnen van Barça om kans te houden op het kampioenschap te worden.
'Klinkklare onzin'De Bredanaars zouden niet op de omkooppoging in zijn gegaan. Volgens de Zeeuwen is er echter helemaal geen sprake van een poging tot omkoping. "Het is klinkklare onzin," vertelt secretaris Rens de Viet. "Het was gewoon een hele opgefokte wedstrijd en wij hebben nooit geprobeerd om die wedstrijd te kopen."
Omkoooppoging of niet: Smerdiek won zaterdag in Breda met 0-4. Omdat concurrent Rillandia uit Rilland ook won, spelen Smerdiek en Rillandia zaterdag nog een beslissingswedstrijd om de titel in de vierde klasse B.
'Scheidsrechter ook omgekocht'Tijdens de wedstrijd zelf werd ook de scheidsrechter door een Barça-speler beticht van omkoping. De speler kreeg daarvoor een rode kaart. Voetbalclub Barça zou volgens BN DeStem aangifte doen bij de KNVB van omkoping.
De KNVB heeft nog geen aangifte binnengekregen, maar gaat de zaak wel onderzoeken. "We zullen met de verenigingen en scheidsrechter contact opnemen om in kaart te brengen wat zich hier heeft afgespeeld. Als er daadwerkelijk sprake is van het beïnvloeden van de wedstrijd, dan wordt dit voorgelegd aan de tuchtcommissie", schrijft de voetbalbond in een reactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.