Brabantse koorleden met Rolling Stones op Pinkpop - Omroep Brabant

Brabantse koorleden met Rolling Stones op Pinkpop

5 mei 2014 om 15:47 • Aangepast 24 april 2020 om 12:29
nl
Optreden met de grootste rock ’n roll band aller tijden. Voor ruim 50.000 mensen. Twee keer. Voor vier Brabantse jongeren wordt het volgende maand werkelijkheid. Het management van de Rolling Stones heeft hun studentenkoor Dekoor gevraagd op te treden op Pinkpop en het Belgische TW Classic.
Geschreven door

Roy Foppele (Bergen op Zoom), Renée Loenhout (Roosendaal), Fer Kitzen (Eindhoven) en Annemieke Peene (Breda) studeren in Utrecht en zijn aangesloten bij het close harmony koor. Ze mogen er niets over zeggen, zelfs op sociale media blijven de koorleden opvallend stil over het optreden. Alleen het bestuur mag praten.
Mailtje“Het management van de Stones stuurde ons een eenvoudig mailtje”, zegt Eva Terpstra. “Dan denk je natuurlijk gelijk dat het een grapje is, maar nee. Een bevriende dirigent in Duitsland had ons aanbevolen. Wij hapten meteen toe natuurlijk. We zijn zeer vereerd.”
In elk land zoeken de Rolling Stones een passend koor voor een 'encore supportact'. Wat dat precies inhoudt moet ook een verrassing blijven voor het publiek. Dekoor zal in ieder geval bij de toegift op het podium verschijnen.
KorenslagNormaal zingt de groep jazz, gospel en pop. "Dit is een uitstapje naar de rock voor ons", zegt Terpstra. "Maar reken maar dat het goed komt. We gaan heel hard repeteren."
In 2007 won de groep het televisieprogramma Korenslag van de EO. Wie vóór Pinkpop wil kijken of de rock ’n roll er al een beetje in zit bij de leden, kan de dag ervoor terecht in Bergen op Zoom. Op 6 juni speelt Dekoor op de 39e editie van Rabo JazzBoZ.
Het Utrechtse studentenkoor Dekoor:[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Nrx9CEOzEuI]
De Rolling Stones nodigen elk optreden een koor uit, zoals hier in Toronto (2013):[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=0XYToRrFS8Q]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.