Video

Bejaardenflat in Breda ontruimd na uitslaande brand, bewoners weer terug in flat

5 mei 2014 om 19:38 • Aangepast 22 november 2020 om 00:41
nl
In een flat aan de Roeselarestraat in Breda heeft maandagmiddag een flinke brand gewoed. De brand brak rond drie uur uit op het balkon van de tweede etage en veroorzaakte roetschade aan meerdere appartementen. Een grote rookwolk was in de omgeving te zien.
Profielfoto van
Geschreven door

De brandweer had het vuur rond halfvier onder controle. De brand werd al snel na de eerste melding opgeschaald naar middelbrand. Dat betekent dat er meerdere bluswagens worden ingezet en dat een officier van dienst naar de brand komt. Ook werd een hoogwerker ingezet.
Flat ontruimdHoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De flat werd vanwege de rook ontruimd. De buitenkant van de flat is zwartgeblakerd. De bewoners van het appartement waar de brand ontstond, waren niet aanwezig toen de brand uitbrak. Het huis blijft volgens een woordvoerder bewoonbaar.
Circa tien bewoners werden opgevangen in een buurthuis. Zij keerden net als alle andere bewoners rond halfzes weer terug naar de flat.

Wachten op privacy instellingen...

Negen verdiepingenDe flat aan de Roeselarestraat telt negen verdiepingen. Deze worden allemaal nagekeken en geventileerd. Volgens een woordvoerder hadden bewoners op de bovenste verdieping veel last van de rook.
Zover bekend is er niemand gewond geraakt. Eén persoon had moeite heeft met ademhalen. De oudere bewoners zijn in de ambulance nagekeken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.