Video

Tilburger zoekt sponsor voor cd met geluid van mooie regenbuien

5 mei 2014 om 20:30 • Aangepast 24 april 2020 om 12:29
nl
Tilburger Olivier Nijs wil een cd maken. Nijs is geen zanger, geen muzikant maar een liefhebber van natuurgeluiden. Al jaren trekt hij met een tas vol apparatuur het bos in, vaak 's nachts, om de geluiden van regen en wind op te nemen. Via de crowdfundingsite 'Voordekunst.nl' zoekt Nijs nu 2000 euro om een cd uit te brengen met het geluid van een stel mooie regenbuien.
Geschreven door

Met een koptelefoon op het hoofd schuift Olivier Nijs zijn microfoon door het bos. Hij zoekt de plek waar de combinatie van geluiden het mooist is.
Regen die in een sloot valt, druppels op verdorde bladeren, regen die op de grond valt... En dan is het stilzitten en opnemen, een uur lang. Nijs zoekt een plekje waar hij rustig kan zitten, zonder dat hij met het geluid van zijn bewegingen de opname verpest.
Insect tegen de microfoonEn dan nog is er van alles dat hem dwars kan zitten: wandelaars met honden, passerende auto's, vliegtuigen, insecten die tegen de microfoon vliegen... Het gebeurt allemaal en Nijs moet het er allemaal uitknippen. In zijn eigen studio kost elke opname hem zo nog flink wat werk.
Maar wie wil er nou luisteren naar een CD met opnames van regenbuien? Olivier heeft een eigen website waar hij ook opnames van andere natuurgeluiden verkoopt. De meeste reacties krijgt hij van mensen die zijn geluiden gebruiken om te mediteren én uit de wellness-industrie. "Het hoort bij deze tijd", zegt de Tilburger. "Mensen zijn op zoek naar manieren om te ontspannen. En dat heet wellness."
Bijna de helft is al binnenVia de crowdfundingsite Voordekunst.nl zoekt hij 2000 euro om de CD uit te brengen. Maandag was er, na drie dagen, al bijna duizend euro binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.