Video

Voetbalclub Barça schrijft brief aan de KNVB over omkoping Smerdiek

6 mei 2014 om 00:39 • Aangepast 24 april 2020 om 12:30
nl
Voorzitter Hassan Lammou van Bredase voetbalclub Barça weet het zeker. Smerdiek heeft de scheidsrechter omgekocht. Hij heeft maandagavond een brief naar de KNVB opgesteld om een officiële aanklacht in te dienen.
Geschreven door

Leider van het zaterdagelftal, Yunus Arpat, is vorige week donderdag benaderd door Smerdiek om de wedstrijd te verkopen. Smerdiek moest zaterdag winnen van Barça om kans te houden op het kampioenschap in de vierde klasse B. 
Witte enveloppeYunus Aprat heeft gezien dat de voorzitter van Smerdiek de scheidsrechter omkocht. "Ik was wat vergeten in de bestuurskamer en daarom liep ik terug. Toen ik binnenkwam zag ik dat de voorzitter van Smerdiek een witte enveloppe aan de scheidsrechter gaf. Ik wist op dat moment niet wat ik moest doen, maar toen de wedstrijd begon en alle beslissingen in het voordeel van Smerdiek werden gegeven, werd ik woest."
Yunus keepte die wedstrijd ook en kreeg voor zijn opmerkingen naar de scheidrechter een rode kaart. "Ik weet gewoon zeker dat de scheids is omgekocht. Dat kan niet anders." 
'Klinkklare onzin'De Bredanaars zouden niet op de omkooppoging in zijn gegaan. Volgens de Zeeuwen is er echter helemaal geen sprake van een poging tot omkoping. "Het is klinkklare onzin," vertelt secretaris Rens de Viet. "Het was gewoon een hele opgefokte wedstrijd en wij hebben nooit geprobeerd om die wedstrijd te kopen."
De KNVB gaat de zaak onderzoeken. "We zullen met de verenigingen en scheidsrechter contact opnemen om in kaart te brengen wat zich hier heeft afgespeeld. Als er daadwerkelijk sprake is van het beïnvloeden van de wedstrijd, dan wordt dit voorgelegd aan de tuchtcommissie", schrijft de voetbalbond in een reactie.
Omkoooppoging of niet: Smerdiek won zaterdag in Breda met 0-4. Omdat concurrent Rillandia uit Rilland ook won, spelen Smerdiek en Rillandia zaterdag nog een beslissingswedstrijd om de titel in de vierde klasse B.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.