Video

Advocaat: ‘Complete onzin dat Mohamed Faghlal uit Den Bosch vuurwapengevaarlijk is’

6 mei 2014 om 10:56 • Aangepast 24 april 2020 om 12:30
nl
Het is grote onzin dat Mohamed Faghlal uit Den Bosch zomaar een pistool zou trekken. Hem op die manier portretteren via opsporingsprogramma's slaat helemaal nergens op, zegt zijn advocaat Mark Nillesen in een reactie op beelden in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Geschreven door

Nillesen kent Mohamed Faghlal persoonlijk. De advocaat beschrijft hem als een 'normale, rustige jongen uit Den Bosch'. De manier waarop nu zijn opsporing wordt aangepakt, noemt de advocaat 'bizar'.
Alleen bij tbs'ersEen dergelijke aanpak wordt normaal alleen toegepast bij de opsporing van tbs'ers. Die zijn al veroordeeld voor zeer ernstige misdrijven zoals moord. Zijn cliënt Mohamed Faghlal is niet meer dan een verdachte, dus onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is. zo zegt Nillesen. "Maar dat zou je niet zeggen als je ziet hoe hij wordt neergezet in de opsporingsprogramma's. Het is alsof Faghlal al schietend en rovend door het leven gaat."
Zelf als de beschuldigingen tegen hem kloppen is het 'absolute onzin dat hij een pistool trekt als je hem tegenkomt bij het boodschappen doen'. Dat is een volstrekt andere situatie dan de ripdeal waarvan hij wordt verdacht.
Voor het leven getekendNillesen denkt dat de politie zijn cliënt dringend nodig heeft omdat ze niet verder komen met de medeverdachten in het ripdealonderzoek. De politie maakt volgens de raadsman zo wel haar eigen onderzoek kapot.
De advocaat gaat stappen ondernemen tegen de manier waarop Faghlal wordt opgespoord. Volgens Nillesen wordt Faghlal al schuldig bevonden, terwijl hij nu alleen nog verdachte is. Ook zouden de geripte drugdealers op ideeën kunnen komen doordat zijn cliënt neergezet wordt alsof hij al veroordeeld is.
KopschoppersDe rechter heeft in de beruchte kopschopperszaak in Eindhoven laten blijken niet erg gecharmeerd te zijn van deze manier van opsporing, aldus advocaat Mark Nillesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.