Video

Studenten TU/e presenteren auto die 1 op 500 rijdt

6 mei 2014 om 13:43 • Aangepast 24 april 2020 om 12:31
nl
In Helmond wordt woensdag de zuinige auto Isa gepresenteerd door studenten van de TU/e. De studenten dachten bij de voorbereidingen vooral aan de portemonnee van de toekomstige automobilist.
Geschreven door

Wie droomt er niet van? Een auto die 1 op 500 rijdt. Het klinkt fantastisch en vanaf woensdag is er in ieder geval één auto die dit in de technische omschrijving heeft staan. Dan presenteren studenten van de Technische Universiteit Eindhoven Isa: de zuinigste auto van Nederland.Isa is een elektrische auto voor twee personen met bagageruimte. Het verbruik is omgerekend naar het verbruik van een auto die op benzine rijdt. Volgens de dertien ontwerpers is het een extreem lichte auto. De wagen weegt namelijk slechts 200 kilo.
StadsautootjeHet moest, zo zeggen de ontwerpers, vooral een stadsautootje worden. Daarom ligt de maximumsnelheid van Isa op 60 kilometer per uur. De auto wordt woensdag op de weg gepresenteerd met een rit van Helmond naar Hilversum.
Daarna rijdt Isa mee in de Eco-marathon van Rotterdam. Meer dan 200 studententeams strijden dan om de titel 'zuinigste voertuig'. In Eindhoven denken ze dat Isa een heel goede kans maakt op de overwinning.
Niet te koopWat Isa kost, is niet bekend. Simpelweg vanwege het feit dat het een prototype is dat niet in de showroom te koop is.* [Tweet:https://twitter.com/https://twitter.com/TUeindhoven/status/463593601440968704]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.