Video

Forse daling probleemjeugdgroepen in Brabant

6 mei 2014 om 14:10
nl
Het aantal jeugdgroepen die voor problemen zorgen, is in 2013 in Brabant zeer fors gedaald, van 161 naar 110. De daling van 32 procent in de twee Brabantse politieregio's wordt landelijk alleen overtroffen door Noord-Holland.
Geschreven door

In heel Nederland is het totaal aantal problematische jeugdbendes die op wijkniveau voor hinder, overlast of criminaliteit zorgen, met zo'n 22 procent gedaald tot 764.
Daling gestaagDe daling is ook in Brabant al sinds 2009 aan de gang, maar was vorig jaar spectaculair. Veruit de meeste problematische jeugdgroepen zorgen alleen voor wat hinder, de lichtste categorie. Dit blijkt uit cijfers die dinsdag zijn gepubliceerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Ook Brabant heeft het meest te maken met de lichte categorie jeugdbendes: de hinderlijke groepen. Van die categorie werden er vorig jaar 82 groepen in Oost- en West-Brabant geteld. Van de echt criminele jeugdbendes zijn er nog maar acht actief in heel Brabant en Zeeland. De tussencategorie die overlast geeft, telt twintig jeugdgroepen in de beide Brabantse politieregio's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.