Satudarah positief over aanpassing motorjackverbod in centrum Tilburg: 'Er ligt nu een basis'

6 mei 2014 om 14:46 • Aangepast 24 april 2020 om 12:31
nl
Bij motorclub Satudarah is met tevredenheid gereageerd op het gesprek van dinsdag met burgemeester Noordanus van Tilburg. De gemeente heeft de maatregelen voor het dragen van clubkleding aangepast en afgezwakt. "Er ligt nu een basis om verder op te bouwen", aldus Satudarah-voorman Santerra Manuhutu.
Geschreven door

Oorspronkelijk stelde de gemeente Tilburg een '24/7'-verbod in. Dat werd dinsdag teruggedraaid naar zeven dagen per week van 22.00 uur tot 06.00 uur. In die periode mogen de leden van Satudarah en No Surrender zich niet in clubkleding vertonen in het horecahart van de stad. Het verbod geldt ook tijdens evenementen.
'Was behoorlijk sceptisch'"Ik ben tegen de verwachtingen in best positief", aldus Manuhutu. "Ik was behoorlijk sceptisch, maar burgemeester Noordanus heeft aangegeven dat hij het verbod wil herzien. Hij staat open voor gesprekken over de toekomst en er ligt nu een agreement om verder op te bouwen. Dat houdt in dat we het nieuws voortaan niet hoeven te vernemen via de media en dat is goed, want dat levert ons frustraties op."
In september wordt bekeken hoe de nieuwe maatregel uitpakt. "Ondertussen hebben wij drie maanden de tijd om de soms negatieve beeldvorming over onze club te onderdrukken. Dat bekent dat wij bijvoorbeeld zelf ingrijpen als individuele leden zich in het centrum misdragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.