Video

Politie linkt bende van voortvluchtige Mohamed Faghlal aan schietpartij Ridderstraat Helmond

6 mei 2014 om 18:08
nl
De politie linkt een groep criminelen waarvan de gezochte Mohamed Faghlal uit Den Bosch lid is, aan een schietpartij vorig jaar april in de Ridderstraat in Helmond. Dat zegt woordvoerder Bart Vaessen van de politie in Den Bosch. Bij de schietpartij ging het er grof aan toe en raakte een 44-jarige man gewond.
Geschreven door

De naam Mohamed Faghlal kwam bovendrijven in een al lang lopend onderzoek naar ripdeals (drugsdiefstallen) en autodiefstallen in onder meer Helmond en Almere. In totaal zijn er al acht verdachten uit Den Bosch en Waalwijk gearresteerd. Faghlal bleef tot nu toe buiten schot.
Via de media opsporenHet is uitzonderlijk dat justitie via de media probeert Mohamed Faghlal uit Den Bosch op te sporen. Er is voor deze methode gekozen omdat Faghlal verdacht wordt van zware criminaliteit en waarschijnlijk een wapen heeft.
Politie en justitie zien op dit moment geen andere mogelijkheden om Faghlal op te sporen. "Wij hebben gedurende het onderzoek de laatste maanden regelmatig contact gezocht met de familie om de verdachte de kans te geven zich vrijwillig te melden. Dat werkte niet", aldus Vaessen.
Schietpartij Ridderstraat HelmondDe groep wordt onder meer in verband gebracht met een schietpartij in de Ridderstraat in Helmond op 16 april vorig jaar. Daarbij werd een 44-jarige man neergeschoten. Hij werd niet levensgevaarlijk gewond. 
Er werd zowel in het huis als op straat geschoten. Bij de buren werden ramen vernield door kogels. Later werden twee mannen van 27 en 21 jaar uit Schijndel en Helmond gearresteerd.
Bijzonder overdrevenAdvocaat Mark Nillesen van de Bosschenaar noemde het opsporingsbericht maandagavond bijzonder overdreven. "Ze behandelen hem als een gevaarlijke psychopaat. Dat is zwaar overtrokken."
Voor zover bij hem bekend wordt Faghlal gezocht voor één ripdeal waarbij is geschoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.