Video

10-jarig jongetje vindt grote schat in Deurne: 'Als de schat niet wordt opgehaald, is hij van mij'

6 mei 2014 om 18:42 • Aangepast 24 april 2020 om 12:32
nl
Iedere jongen droomt er van, maar de tienjarige Rowan Bevers overkwam het echt. Hij vond een grote schat. En hij raakt er voorlopig niet over uitgepraat.
Geschreven door

Rowan was op 23 maart bezig met een metaaldetector in de buurt van bospark de Bikkels. Plotseling kreeg hij heel veel piepjes. Even schoof hij wat mos weg en kon vervolgens zijn ogen niet geloven. Ook zijn moeder schrok er van.
De buitRowan had maar liefst 165 ringen, hangers en oorbellen en horloges gevonden. Nadat de sieraden waren schoongepoetst werd de politie gewaarschuwd. Die kwam er korte tijd later achter dat de sieraden van diefstal afkomstig zijn.
Rowan raakt niet uitgepraat over de vondst. "We hadden alles mee naar huis genomen en de volgende dag de politie gebeld. Die schrok ook van de vondst", zo vertelt de schatzoeker.
'Een echte schat'De vondst werd pas dinsdag door de politie bekendgemaakt. Rowan maakt dat niet uit want het is en blijft een echte schat, zo zegt hij trots. "Als de schat binnen een jaar niet wordt opgehaald,is hij van mij." Volgens de politie had zich donderdagochtend nog niemand gemeld voor de sieraden.
Rowan gaat inmiddels weer druk verder met het zoeken met zijn detector. "Vanavond nog ga ik weer op pad", vertelt de jonge Deurnenaar enthousiast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.