Gas d’r op! Privéchauffeur Vacansoleil wordt rallycoureur met directeur als navigator

6 mei 2014 om 18:31 • Aangepast 24 april 2020 om 12:32
nl
Het Eindhovense bedrijf Vacansoleil wordt sponsor van een nieuw rallyteam. Het bedrijf gaat per direct drie auto's sponsoren die aan zowel nationale als internationale rally's meedoen. Directeur Wim Backers van Vacansoleil gaat zelf in één van de auto's meerijden als navigator, zijn privéchauffeur Henk van de Riet kruipt achter het stuur.
Geschreven door

Vacansoleil was tot vorig jaar sponsor van een wielerploeg, maar stopte daarmee omdat volgens het bedrijf  'de sponsordoelen waren bereikt'. Het vertrek van de hoofdsponsor betekende ook het einde van de profploeg. Onder meer Johnny Hoogerland en de broers Danny en Boy van Poppel uit Moergestel stonden bij Vacansoleil onder contract.
Directeur als navigatorDat de kampeerspecialist bij de rallysport is uitgekomen, is geen toeval. Directeur Wim Backers is een groot liefhebber van autorally's. Hij deed al mee aan klassieke autorally's. Nu stapt hij als navigator in bij Henk van de Riet.
Samen gaan ze in een Ford Fiësta R2 aan enkele Nederlandse rally's meedoen, waaronder de ELE Rally rond Helmond en Eindhoven op 13 en 14 juni. Ook staan ze in juli aan de start van de GTC Rally bij Etten-Leur. Saillant is dat Van de Riet in het dagelijks leven bij Vacansoleil privéchauffeur is van Backers.   
Voornaamste troefVoornaamste troef van het Vacansoleil Rallyteam wordt Timo van der Marel. Hij gaat in een Ford Fiësta R2 enkele rally's in het World Rally Championship rijden, binnen de rallysport het allerhoogste niveau. Vacansoleil gaat daarnaast ook nog het talententeam van Leo van der Eijk en Jac Gillis ondersteunen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.