Afslagstrook Goirle-Poppel klaar voor gebruik, pomphouders kwaad - Omroep Brabant
Video

Afslagstrook Goirle-Poppel klaar voor gebruik, pomphouders kwaad

6 mei 2014 om 21:51 • Aangepast 24 april 2020 om 12:32
nl
De afslagstrook op de weg tussen Goirle en het Belgische Poppel is sinds deze week klaar voor gebruik. De tachtig meter lange uitvoegstrook moet de toegenomen overlast op de weg verminderen. "Een Nederlandse gemeente die het tanken in België nog makkelijker maakt. Dit is echt het toppunt", vertelt de terneergeslagen pomphouder Margot Janssen aan GeenStijl TV.
Geschreven door

Vanwege de relatief lage benzineprijs tanken veel Nederlanders over de grens. Daardoor ontstond op dat punt een onveilige verkeerssituatie. Veel auto's die wilden afslaan om te tanken blokkeerden het doorgaande verkeer. "Wij moeten denken aan de verkeersveiligheid. Die is op de grensovergang ernstig in het gedrang", liet een woordvoerder van de gemeente Goirle in maart weten.
De gemeente heeft meebetaald aan de nieuwe uitvoegstrook. Pomphouder Janssen van de Tamoil aan de Nieuwkerksedijk is totaal niet gecharmeerd van de nieuwe strook. "Alles bij elkaar heb ik nu veertig procent minder omzet sinds de accijnsverhoging. Dat ze nu ook nog die strook hebben aangelegd is echt van de gekke", vertelt ze.
'Met belastinggeld betaald'Haar collega's van de Total aan de Hoge Wal vinden de investering van de gemeente ook ronduit belachelijk. "Die afrit wordt daar met belastinggeld betaald om vervolgens hier belastinggeld mis te lopen", vertelde de pomphouder vorige maand aan Omroep Brabant.
Twee weken geleden werd begonnen met de aanleg van de nieuwe strook. Sinds deze week kunnen automobilisten van de strook gebruik maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.