Studenten conservatorium Tilburg brengen donderdag in Uden Die Zauberflöte van Mozart

6 mei 2014 om 22:44 • Aangepast 24 april om 12:32
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Studenten conservatorium Tilburg op de planken met Mozarts Die Zauberflöte
De Zauberflöte van Mozart... het is een van de bekendste opera's uit de geschiedenis. Donderdagavond is er in Uden een opmerkelijke versie van te zien. Studenten van het conservatorium in Tilburg zijn al vanaf september bezig om Die Zauberflöte in te studeren, Misschien dat de opera na de zomer nog eens wordt herhaald, maar voorlopig is donderdag de laatste kans om deze voorstelling mee te maken.
Geschreven door

Wie zang studeert in Tilburg doet in het vierde jaar mee aan zo'n opera. Het is gewoon verplicht. Maar bij de studenten klassieke solozang ligt dat anders. Die hebben allemaal gewoon ontzettende zin om te zingen en ze kijken dus uit naar hun voorstelling donderdagavond, ook al is de Zauberflöte een lang stuk muziek en lang niet altijd makkelijk.
Geen leraarJeroen Lopes Cardozo is de regisseur van deze voorstelling. En zo wil hij het ook graag noemen. "De studenten moeten meemaken hoe het is in de praktijk. Natuurlijk zijn ze soms wat onzeker omdat ze nog weinig ervaring hebben; dan leg je dingen extra uit maar ik word geen leraar."
Voor Jeroen is Papageno een belangrijke figuur uit het ingewikkelde verhaal van Die Zauberflöte. "Hij is de meest onbevangen personage in het verhaal. Hem gaat het erom dat hij een geliefde vindt om mee te trouwen en een gezin te stichten. Hij is heel open en vrij vergeleken met al de anderen."
Jan Alofs In deze Zauberflöte speelt een door de wol geverfde beroepszanger mee. Bas Jan Alofs zingt al tientallen jaren; hij doet mee omdat het conservatorium tussen de studenten geen bas kon vinden.
Bijzonder is dat hij ooit de zangleraar was van Paula Stemkens die in deze opera de rol van Pamina zingt. "Ik ben ooit begonnen met ballads en musical", zegt ze, "maar Jan heeft me heel voorzichtig in contact gebracht met de klassieke muziek".
En in een gesprekje tussen de bedrijven door blijkt dat Jan daar nog steeds blij mee is.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...