SPM Shoeters naar finale om landskampioenschap: Den Helder Kings met gemak opzijgezet

6 mei 2014 om 23:31 • Aangepast 22 november 2020 om 00:41
Met een klinkende overwinning op Den Helder Kings hebben de basketballers van SPM Shoeters zich dinsdagavond verzekerd van de finale om het landskampioenschap. In het derde duel in de eigen Maaspoort had de ploeg van coach Sam Jones geen enkele moeite met Den Helder: 89-68.

Met de derde winst op rij verslaat Shoeters Den Helder in de best-of-five-serie met 3-0. De eerste twee duels met Den Helder werden door Shoeters overtuigend gewonnen. Het werd 89-78 in de eerste wedstrijd in Den Bosch. De tweede wedstrijd werd na een moeizame start met 73-81 gewonnen in Den Helder.
Sterk verdedigenNa het eerste kwart had Den Bosch al zes punten voorsprong op Den Helder Kings (24-18). In het tweede kwart wist Shoeters uit te lopen door sterk verdedigen onder de basket. Bij rust was SPM tien punten verder uitgelopen en stond er 44-28 als tussenstand op het scorebord.
Na rust ging SPM Shoeters rustig verder waar het voor de thee mee bezig was. Met 24 punten verschil stond Den Bosch na het derde kwart met 71-47 voor op Den Helder. Bijna beschamend, concludeerde ook verslaggever Leon Kersten van NOS Langs de Lijn. "Gaat nergens meer over dit."

Uiteindelijk won Shoeters met 21 punten verschil de derde en daarmee beslissende wedstrijd in de serie. Met name de verdediging van Den Bosch bleek Den Helder te machtig. Volgens Kersten zelfs 'drie maten te groot'.
Gemakkelijk"We hadden momentum vanavond", verklaarde een opgeluchte Kees Akerboom na de wedstrijd. De finale zal een ander verhaal worden, weet Akerboom. "Ik weet niet tegen wie we gaan spelen, maar weet wel dat het niet zo gemakkelijk zal gaan als vanavond."
Wie SPM Shoeters in de finale zal treffen, is nog niet beslist. In het derde duel van de andere halve finale wist GasTerra Flames een vierde duel uit het vuur te slepen door in Groningen met 74-66 te winnen van met ZZ Leiden.