Gesprek Tetra Pak met vakbonden vrijdag verder, stakingen opgeschort

7 mei 2014 om 02:02 • Aangepast 22 november 2020 om 00:40
nl
De onderhandelingen tussen Tetra Pak en de vakbonden gaan vrijdag verder. Daarom zijn de stakingen van de werknemers opgeschort tot na het weekend. Dat meldden bronnen binnen het verpakkingsbedrijf uit Moerdijk.
Profielfoto van
Geschreven door

Tetra Pak liet vrijdag nog weten teleurgesteld te zijn in de vakbonden dat zij nieuwe gesprekken uit de weg gingen. "We bieden een plan dat bijna het dubbele biedt dan het gemiddelde in Nederland in overeenkomende situaties", liet Andy Gibson van Tetra Pak weten.
Die vrijdagochtend gingen werknemers van het verpakkingsbedrijf voor de vierde keer staken. Het betrof een verrassingsstaking. Enkele tientallen medewerkers verzamelden zich voor de ingang van het bedrijf en riepen om verandering.

Wachten op privacy instellingen...

Tetra Pak Moerdijk sluitDe Zweedse multinational Tetra Pak besloot in januari de vestiging in Moerdijk eind dit jaar te sluiten, 215 mensen zouden dan zonder werk komen te zitten. De werknemers van Tetra Pak hebben al vaker gestaakt: zo legden ze de afgelopen week al op vrijdag, maandag en woensdag het werk neer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.