Druk neemt toe op directie van zorginstelling Severinus, personeel openbaart klachten op website

7 mei 2014 om 10:45 • Aangepast 24 april 2020 om 12:33
nl
Personeel van de Veldhovense zorginstelling Severinus voert de druk op de directie verder op. Dinsdagavond werd op een vakbondsbijeenkomst besloten dat volgende week een website wordt gelanceerd waarop klachten van het personeel openbaar worden. De leiding van Severinus heeft vervolgens een week om te reageren.
Geschreven door

Bij de werknemers zou sprake zijn van een 'onveilig gevoel, gebrekkige communicatie en toenemende onrust', zo werd op een bijeenkomst in april duidelijk. Bij de bijeenkomst op dinsdagavond waren een kleine tweehonderd mensen aanwezig.
Onafhankelijk onderzoek"We willen de directie de kans geven om te reageren. Doet ze dit niet, dan ondernemen wij andere acties", zegt Michel van Erp van NU'91. Een grote meerderheid van het personeel wil een onafhankelijk onderzoek naar de manier van werken bij Severinus.
Het personeel en de vakbonden hebben volgens Van Erp nog geen reactie gehad van de directie. "Of dit nog gaat gebeuren, weet ik niet. Dat wachten we af."
BezuinigingenHet rommelt al enkele jaren bij Severinus, waar stevig moet worden bezuinigd. De organisatie verzorgt 800 verstandelijk gehandicapten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.