Negen van de tien winkeliers hebben begrip voor juweliersechtpaar uit Deurne

7 mei 2014 om 11:01
nl
Negen van de tien winkeliers hebben begrip voor het juweliersechtpaar uit Deurne dat een wapen in hun winkel had. Een ruime meerderheid (63 procent) vindt dat het stel niet moet worden vervolgd wegens verboden wapenbezit.
Geschreven door

Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder duizend winkeliers. Uit het onderzoek blijkt dat winkeliers om zich te weren tegen overvallers het recht willen krijgen op wapenbezit. Een op de vijf winkeliers heeft al een wapen achter de toonbank. Van de ondervraagde winkeliers pleit 60 procent voor een verruiming van de wapenwet.
HonkbalknuppelsEen deel van de winkeliers heeft al slagwapens als honkbalknuppels, maar ook ijzeren staven en stoelpoten met spijkers in de winkel. Enkele juweliers erkennen over een vuurwapen te beschikken. Tweederde vindt dat winkeliers ook geweld mogen gebruiken tegen overvallers, zelfs alleen al om ze te verjagen. Deskundigen vrezen voor 'geweldsescalatie' en een 'wapenwedloop'.
Juwelier Goldies aan de Milhezerweg in Deurne werd eind maart overvallen. Bij de overal werden twee overvallers doogeschoten. Marina Sanders, de vrouw van de juwelier, zou de schutter zijn. Haar man Willy Sanders werd in zijn hand geschoten en is naar het ziekenhuis gebracht.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.