Video

Winkelier in Son en Breugel over wapens achter de toonbank: 'Ik moet mezelf wel kunnen verdedigen'

7 mei 2014 om 13:34
nl
Winkeliers willen zichzelf beter kunnen verdedigen. Ruim zestig procent pleit daarom voor een verruiming van de wapenwet, dit schrijft het AD woensdagochtend. Maar klopt dit ook? Winkeliers in Son en Breugel zijn het er in elk geval mee eens.
Geschreven door

Ook in Son en Breugel klopt deze statistiek. Toch zijn de meningen van de verschillende winkeliers verdeeld. "Ik denk dat het hebben van een wapen achter de toonbank niet helpt", vertelt de eigenaar van een stomerij. "Overvallers gaan dan misschien ook agressiever te werk."
Zelf heeft de eigenaar van de stomerij het ook meegemaakt. "Een keer, toen stond er een jongen van achttien in mijn kassa te graaien. Na die overval heb ik echter nooit gedacht. Nu moet ik een wapen aanschaffen."
Ik kan mijzelf prima verdedigenHoe anders is dat voor de juwelier in Son en Breugel. "Ik ben zelf drie keer overvallen. En ik weet zeker dat ik mij kan verdedigen als er nu kwaadwillende mensen in mijn winkel staan. Wat dat wapen achter de kassa dan is? Daar ga ik niets over zeggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.