Beaglebevrijders krijgen hun zin: 15 juli rechtszaak - Omroep Brabant

Beaglebevrijders krijgen hun zin: 15 juli rechtszaak

7 mei 2014 om 15:35 • Aangepast 24 april 2020 om 12:34
nl
De vijf zogenoemde beaglebevrijders staan 15 juli voor de rechter. Ze willen niets liever, want ze willen in het openbaar uitleggen waarom zij de honden bevrijdden uit een proefdiercentrum in Escharen.
Geschreven door

In april vorig jaar haalden deze leden van de Anti Dierproeven Coalitie zes beagles uit een proefdierfokkerij in Escharen. De honden werden ondergebracht bij gastgezinnen. Ze hebben zich de volgende dag vrijwillig gemeld bij de politie en werden daarna aangehouden.
Vrolijke speelse hondenADC-campagneleider Robert Molenaar: "Wij willen niets liever dan voor de rechter verschijnen en onze motivatie voor de reddingsoperatie uit de doeken doen. Zonder ingrijpen hadden deze honden nu niet meer geleefd. Wij hebben niet uit eigenbelang gehandeld, maar de levens van deze honden vooropgesteld."
Meer dan 11.000 mensen hebben inmiddels een steunbetuiging voor de bevrijdingsactie getekend op de website van de organisatie. Molenaar: "De mensen willen vrolijke speelse honden in de parken zien, geen akelige testen op onze trouwe viervoeters. Wij ontvangen louter positieve reacties op onze daad. Dierproeven passen niet in een moderne en beschaafde samenleving."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.