Video

Burgemeester Hellegers van Uden ondersteboven in de wolken: 'Je ziet de wereld van een andere kant'

7 mei 2014 om 16:02 • Aangepast 24 april 2020 om 12:34
nl
Burgemeester Henk Hellegers van Uden was woensdag even letterlijk en figuurlijk in de wolken. Samen met een piloot vloog hij in een stuntvliegtuig een kwartier lang boven Volkel. Op die manier wilde de burgemeester aandacht vragen voor het vliegevenement Volkel in de Wolken op 25 mei.
Geschreven door

Tijdens het jaarlijkse evenement laten verschillende piloten hun kunsten zien in de Volkelse lucht. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 25.000 bezoekers.
Burgemeester wist van niksDe organisatie had de burgemeester vooraf gevraagd. Maar hem was niet verteld dat er nu ook stunts uitgehaald werden met het vliegtuig. "Ik ben helemaal niet zenuwachtig. Kijk maar, mijn handen trillen niet. Ik weet dat het vliegtuig vandaag toch geen stunts doet."
Zonder misselijk te zijn geworden, stapte de burgemeester na een kwartier vliegen vrolijk uit het stuntvliegtuigje. "Het was geweldig om een keer meegemaakt hebben. Ik heb een paar loopings gemaakt. Je ziet de wereld van een heel andere kant als je op je kop hangt."
GenietenSponsoren konden tijdens de presentatie woensdag genieten van een van de stuntvliegtuigen van Volkel in de Wolken. Sommigen mochten ook even meevliegen zoals de burgemeester, anderen genoten vanaf de grond. Op zondag 25 mei kan iedereen weer genieten van de vliegshows boven Volkel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.