Manager Roosendaals uitzendbureau All In niet vervolgd voor weigeren moslima Leila Kallal

7 mei 2014 om 16:02 • Aangepast 24 april 2020 om 12:34
nl
De vestigingsmanager van het Roosendaalse uitzendbureau All In die ervan werd beschuldigd dat ze een stagiaire weigerde omdat ze mogelijk een hoofddoek wilde dragen, wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
Geschreven door

De Zeeuwse Leila Kallal solliciteerde in februari bij het uitzendbureau in Roosendaal. Ze werd door het uitzendbureau gewaarschuwd dat een hoofddoek voor pesterijen zou kunnen zorgen door met name Poolse werknemers van het bureau. Daarom zou het niet verstandig om haar de stageplaats te geven.
Na haar sollicitatiegesprek belde Kallal nog eens naar het uitzendbureau om haar ongenoegen te uiten. Ze nam het gesprek op. "Wij zijn een Nederlands bedrijf en mogen dat gewoon eisen van werknemers", luidde het antwoord op de opname.
Ophef    De zaak veroorzaakte veel ophef. Kallal deed aangifte en kreeg steun van PvdA-minister Lodewijk Asscher en PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.
Het OM schrijft aan de Zeeuwse dat het opgenomen telefoongesprek onvoldoende bewijs oplevert voor discriminatie. De beleving en herinnering verschilt bij twee deelnemers aan het telefoongesprek, legde een OM-woordvoerster woensdag uit. De directeur van het uitzendbureau meent dat het telefoongesprek verkeerd is uitgelegd.
Kallal reageerde woensdag teleurgesteld: "Het is niet fijn als je zo'n brief krijgt." Ze twijfelt nog over vervolgstappen. "Ik heb de brief pas vandaag gehad en moet er nog even over nadenken. Maar naar mijn mening is het wel discriminatie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.