RKC-trainer Erwin Koeman: 'We zijn beter dan De Graafschap, maar dat geeft geen garantie'

7 mei 2014 om 16:56
nl
RKC Waalwijk reist donderdag af naar Doetinchem voor de eerste play-off wedstrijd tegen De Graafschap. RKC-trainer Erwin Koeman is ervan overtuigd dat zijn ploeg meer kwaliteit heeft dan de tegenstander uit Doetinchem. "Maar bij deze wedstrijd gaat het puur om de mentale instelling."
Geschreven door

De vertrekkende trainer van de Waalwijkse club is vooral waakzaam voor de voorhoede van De Graafschap. "Met name voorin hebben ze een paar gevaarlijke spelers. Ze kunnen een goal maken, dat is ook gebleken tegen Fortuna Sittard."
Scorend vermogenDe Graafschap won beide play-offduels tegen Fortuna Sittard. De club uit Doetinchem versloeg de Limburgers overtuigend met 1-4 en 3-1. Koeman is gewaarschuwd. "Als je ze te veel ruimte geeft dan kunnen ze doelpunten maken. Juist dat willen we voorkomen."
Het spreekt voor zich dat RKC in de eerste wedstrijd de nul wil houden om het duel vervolgens zondag in eigen stadion af maken. Dat is het ideale scenario voor de manschappen van Koeman.
Omgaan met drukRKC kan zich geen fout veroorloven in deze play-offs. De druk op de ploeg is daarom enorm. "We zullen twee keer onze plicht moeten doen. Dat betekent met een goede instelling de wedstrijd aanvangen. Ik denk dat wij een betere ploeg hebben, maar dat geeft niet altijd de garantie dat je doorgaat", aldus Koeman.
Toch houdt niemand in Waalwijk rekening met degradatie. "Als we donderdag daar op het veld staan, zullen we wel wat druk voelen. Maar wij hebben natuurlijk dit seizoen enkele wedstrijd gespeeld waar ook veel druk op stond. Bij NAC en Roda uit bijvoorbeeld. Maar daar hebben we het prima gedaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.