Theatermaakster bouwt 'het grootste podium ooit' voor werklozen van Breda

7 mei 2014 om 19:11 • Aangepast 24 april 2020 om 12:34
nl
Theatermaakster Hanna van Mourik Broekman gaat deze zomer met een grote groep vrijwilligers een groot podium bouwen in Breda. Zelf noemt ze het: 'Het grootste podium ooit'.
Geschreven door

Het bouwwerk dat acht meter hoog moet worden en dat een diameter krijgt van vijftien meter, moet komen bij Belcrum Beach, het stadsstrand langs het water van de Mark dat dit jaar voor de tweede keer in Breda is aangelegd.
Staat van GelukHanna van Mourik Broekman is bezig met 'Staat van Geluk', een theaterproject over werk en wat werken voor mensen betekent.  Daar hoort wat haar betreft ook werkloosheid bij.
Ze roept Bredase werklozen op om mee te helpen bij de bouw van het podium. Eind deze zomer wil ze met een grote groep Bredase werklozen op het podium een artistieke manifestatie houden 'om werkloosheid letterlijk een gezicht te geven'. Breda heeft ruim 7000 werklozen
Boulevard . Op De Boulevard in Den Bosch komt Hanna deze zomer met een eerste versie van de voorstelling 'Staat van Geluk'. Tegen het eind van 2014 komt er een definitieve en langere versie die in ieder geval wordt gespeeld in Breda en Groningen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.