Video

Oud-rechercheur teleurgesteld in niet vervolgen Nuenense arts: 'Leugens hebben hem ver gebracht'

7 mei 2014 om 19:10
nl
Oud-rechercheur Nanko Veenbrink is teleurgesteld dat de Nuenense huisarts Ten Winkel niet wordt vervolgd, maar sluit de zaken waarbij hij tien jaar lang was betrokken nu definitief af. Veenbrink zegt dat woensdag in het Omroep Brabant programma Onder Ons.
Geschreven door

De huisarts wordt niet vervolgd voor de dood van zijn Filipijnse kinderoppas Beth Urbi in 2002. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde dat nieuw onderzoek geen nieuw licht op de zaak zou werpen.
TeleurgesteldDe oud-rechercheur werkte tien jaar aan beide zaken en is verbijsterd dat de huisarts wegkomt met zijn verhaal. "De man vertelde aantoonbaar leugens en die hebben hem ver gebracht", zo zegt  Nanko Veenbrink.
"De zaak is nu klaar. Ik ben teleurgesteld dat de arts niet wordt vervolgd, maar de zaken zijn afgesloten." De oud-rechercheur zegt dat hij ook zelf daarmee het boek rond de Nuenense huisarts afsluit.
Dood op bedBeth Urbi werdin 2002 dood op bed gevonden. Haar doodsoorzaak kon niet worden vastgesteld. De vrouw van de huisarts -ook een Filipijnse - was ook onder verdachte omstandigheden gestorven. Ook hier was er uiteindelijk geen bewijs voor een onnatuurlijke dood.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.