Video

Weduwe campingmoord: 'Ik wil niet één minuut stilstaan, ik wil veel meer doen'

10 mei 2014 om 23:47 • Aangepast 24 april 2020 om 12:35
nl
Tien jaar geleden werd André van Rossum doodgestoken op camping de Messemaker in Sint Agatha. Zaterdag organiseerde weduwe Karin van Rossum een benefietconcert om haar man te gedenken en geld op te halen voor een onderwijsprogramma.
Geschreven door

Tien jaar geleden betrapte André van Rossum een inbreker op de camping. Dat werd hem fataal. De broer van André vond hem als eerste. Vrij kort daarna troffen ook de kinderen hun vader aan. Na drieënhalf jaar werd na een tip de dader gevonden.
'We moesten door'"Ik denk dat we een verdoving hadden, we gingen door", vertelt Karin van Rossum. "Door met leven, door met het draaiende houden van de camping. We moesten door. We hadden zo veel adrenaline dat het uiteindelijk gelukt is."
"Als een ander dit was overkomen had ik gezegd dat ik er niet meer zou willen wonen of me niet meer veilig zou voelen op de camping. Maar als het je zelf overkomt doe je hele andere dingen."
De moord trof niet alleen Karin en haar kinderen. "Het raakt ook de vrienden, familie, het dorp, maar ook alle campinghouders. Hoe veilig is het om een eigen bedrijf te hebben?"
'De vrienden van André live'Karin wil haar man op een bijzondere manier gedenken. "Ik wil niet één minuut stilstaan, ik wil veel meer doen." Zaterdag stonden voornamelijk vrienden van André op het podium. Het concert draagt dan ook de toepasselijke titel 'De vrienden van André live!'.
"André heeft zo veel goodwill gekweekt, iedereen zet zich zo in, dat is bijzonder om te zien", zegt Karin. "Ik sluit een nare periode af. Het voelt ook heel erg goed omdat ik weet dat André trots op mij zou zijn."
Het geld wat wordt opgehaald gaat naar een speciaal programma voor de sociale en emotionele ontwikkeling van basisschool kinderen. "Het onderwijs moet zich dan ook niet richten op wat niet goed gaat, maar op het zelfvertrouwen van kinderen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.