Video

Hightech boeren is hot: HAS Den Bosch ziet flinke stijging aantal studenten

7 mei 2014 om 20:30 • Aangepast 24 april 2020 om 12:35
nl
De HAS Hogeschool in Den Bosch doet het goed. Al jaren stijgt het aantal studenten, voor sommige opleidingen zelfs met vijftig procent. Zo kan waarschijnlijk de studie tuinbouw en akkerbouw het komende studiejaar voor de tweede jaar op rij de helft meer studenten verwachten.
Geschreven door

"Lang is de agrarische sector een beetje over het hoofd gezien door studenten", vertelt Lector Jasper den Besten van HAS. "Maar er is juist erg veel werk en de innovaties maken het daarom erg interessant".
De tijd van twaalf uur per dag met handen in de grond is voorbij, toekomstige voedselfabrieken met rood en paars licht en de ideale groeiomstandigheden maken de sector hightech.
Banen voor het oprapen"Ik wil na mijn studie agrariërs gaan adviseren, de nieuwste technieken horen daar bij," vertelt Sjoerd Rombout, tweedejaars student. Sjoerd heeft geen agrarische achtergrond, toch gaat hij die kant op. "Ik heb het altijd al erg interessant gevonden en de banen liggen er voor het oprapen."
"Met de aanwas van alle opleidingen bij elkaar, is er nog niet genoeg aanbod van afgestudeerden", bevestigt lector Den Besten. De voorspellingen, ook voor de HAS, blijven dus positief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.