Eindhoven is 'Happy': internetrage rond hit Pharrell swingt massaal Brabant binnen

7 mei 2014 om 22:45 • Aangepast 24 april 2020 om 12:35
nl
Swingen op het aanstekelijke ritme van megahit 'Happy' in je lievelingsstad. Het begon als een grap, maar liep uit tot één van de grootste internetrages van dit moment. Wereldwijd nemen 'vrolijke' mensen het initiatief om op het nummer van van Pharrell een eigen muziekvideo te maken van de stad waarin ze leven. Daarbij kon Eindhoven niet ontbreken, dacht inwoner en onderneemster Annemarie Steen.
Geschreven door

Op de website wearehappyfrom.com staan alle steden die inmiddels hebben deelgenomen aan de populaire internetrage. Op dit moment staan er meer dan 1500 video's uit meer dan 120 landen geregistreerd. "Het is wereldwijd aan het ontploffen", merkt Steen op. "Eindhoven kon natuurlijk niet uitblijven."
De Eindhovense lanceerde hiervoor een aparte Facebook-pagina, met de titel 'Happy in Eindhoven'. Daarin deed ze de oproep aan inwoners om mee te doen. "Het liep gelijk als een tierelier. Het netwerk bleef zich maar vergroten. In totaal hebben meer dan tweehonderd mensen op de opnamedag meegedaan", vertelt Steen trots.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=2V0IC8_XOAk]
Dansende 88-jarige manDegenen die meededen kregen één take van dertig seconden op een door henzelf gewenste favoriete plek in Eindhoven. "We hebben zo'n prachtige stad waar overal wel iets te doen is. Dat zorgt natuurlijk ook voor leuk beeldmateriaal", vertelt de onderneemster, die alvast verklapt dat er gefilmd is bij de gele kegels, het Evoluon, het radiomonument in het stadswandelpark en op een dakterras op Strijp-S.
Van een 5-jarig meisje tot een 88-jarige man, mensen van alle leeftijden stonden op de opnamedag in Eindhoven ergens in de stad te dansen. Steen kon aan alle deelnemers niet beloven dat ze ook echt in de video zouden worden meegenomen. "Het nummer duurt vier minuten en de hoeveelheid opnamemateriaal dat ik heb ontvangen is gigantisch. Dan moet je helaas keuzes maken."[YouTube:body:http://youtu.be/y6Sxv-sUYtM]
Release Happy-videoAankomende maandag is de officiële release van het filmpje. Tot die tijd is er een korte teaservideo te zien die een korte indruk geeft van de video. Het filmpje wordt onder meer gelanceerd op de Facebook-pagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.