Video

Tientallen drugsvaten gedumpt bij visvijver Asten-Heusden

8 mei 2014 om 01:45 • Aangepast 24 april 2020 om 12:35
nl
Bij een visvijver aan de Gezandebaan in Asten-Heusden zijn woensdagavond tientallen vaten met drugsafval gevonden. De vaten zijn inmiddels opgeruimd. Drie vaten waren omgevallen. Hieruit is vloeistof gelekt. De vervuilde grond is afgegraven.
Geschreven door

In totaal zijn er 37 vaten bij de vijver gedumpt. De vaten zijn door een speciaal team van de LFO, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning en Ontmantelen, meegenomen. Zij onderzoeken nog wat er precies in de vaten zit.  
In april werd ook al een groot aantal vaten aangetroffen in Brabant. Toen in Oisterwijk en Riel. Drugsafvaldumpingen zijn een groot probleem in onze provincie. Brabant gaat in vergelijking met de rest van Nederland aan kop.
Overleg in Den HaagDeze week nog spraken provinciebestuurder Johan van den Hout en burgemeester van de gemeente Heusden, Jan Hamming, in Den Haag over het probleem van het aantal afvaldumpingen in de provincie Brabant. Gemeenten draaien steeds vaker op voor de kosten van deze dumpingen. De Brabantse bestuurders spraken met het ministerie van Veiligheid en Justitie over een fonds dat criminelen moet laten opdraaien voor deze kosten.
Ook pleitte burgemeester Jan Hamming voor meer opsporingsambtenaren om de toenemende drugscriminaliteit aan te pakken. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.