Video

Steven Kruijswijk hoopt op plek bij beste tien in Giro d'Italia

8 mei 2014 om 14:10 • Aangepast 24 april 2020 om 12:36
nl
De Giro d'Italia begint dit jaar op een ongewone dag, een vrijdag. In Noord-Ierland gaat het peloton van start. Met daarbij drie Brabanders, waarvan twee in de Belkin-ploeg: Steven Kruijswijk uit Den Bosch en Marc Goos uit Dorst.
Geschreven door

Kruijswijk deed al drie keer eerder mee aan de Ronde van Italië. In 2011 werd hij achtste. De coureur van Belkin werd in de winter geopereerd aan zijn liesslagader.
'Met goed gevoel naar Giro'"Ik ga met een goed gevoel naar de Giro", vertelt hij. "En heb er na de operatie alles aan gedaan om de vorm uit 2011 terug te krijgen. Het zou mooi zijn opnieuw met de beste tien mee te rijden."
De geboren Nuenenaar is samen met Wilco Kelderman aangewezen als kopman van Belkin. Kruijswijk ervaart het kopmanschap na de mindere jaren niet als een last, of als een 'laatste kans': "Druk leg ik vooral mezelf op. Voor mezelf heb ik deze winter alles op een rijtje gezet. Nagedacht over wat ik wil en wat mogelijk is. Voor mezelf sta ik met het juiste gevoel aan het vertrek in Belfast."
Marc Goos: 'Geen stress'Goos heeft een hele andere ambitie. "Ik heb nooit meer dan tien dagen achter elkaar gekoerst. De Giro gaat over drie weken. Alles is voor mij nieuw. Ik heb er vooral veel zin in."
Voor Kruijswijk wordt het dus zijn vierde deelname. "Het wordt een zware koers. Vooral de derde week zal extreem zijn. Ik hoop me daarin te onderscheiden. De beste klimmer van het peloton ben ik niet, maar misschien kan ik van de zwaarte profiteren."
De Giro finisht op 1 juni in Triëst. Behalve Kruijswijk en Goos doet ook Trek-renner Boy van Poppel mee aan de Giro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.