Video

Ravage bij Hanze College in Oosterhout, 22 ruiten ingegooid: 'Hopelijk geen eindexamenstunt'

8 mei 2014 om 11:25 • Aangepast 22 november 2020 om 00:39
nl
Vandalen hebben woensdagmiddag flink huisgehouden in het Hanze College in Oosterhout. Aan de achterkant van de school zijn 22 ruiten ingegooid en binnen staken de stoelen op zijn kop met de poten in het plafond. 'Het is een enorme ravage.'
Profielfoto van
Geschreven door

Het alarm van de school aan de Bouwlingstraat ging volgens glaszetter Ad van Steyn rond zes uur af. Daarna werd het gebied rond de school afgezet door de politie. Er is met beveiligingsmedewerkers en een politiehond gezocht naar de daders, maar er werd niemand meer gevonden. De schoolleiding inventariseert de schade en doet aangifte, zo meldt de politie. 
Ravage"Er waren 22 ruiten ingegooid, de stoelen staken uit het plafond en er was met stukken kalkzandsteen gegooid. Er lag ook een heel servies aan diggelen", aldus Van Steyn, die samen met een collega van halfzeven tot halfelf bezig geweest met het aanbrengen van noodreparaties.
"Het is een enorme ravage. Ik doe dit werk al achttien jaar en kom vaak opdraven na inbraken. Ik heb al veel meegemaakt, maar dit hakt er wel in. Ik hoop niet dat dit een eindexamenstunt is."
Van Steyn is zeker nog twee dagen bezig met het repareren van de schade. "En volgende week misschien ook nog wel."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.