Sport donderdag: Marianne Vos derde, Merel de Blaey niet naar WK hockey

8 mei 2014 om 16:08 • Aangepast 22 november 2020 om 00:39
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor: Marianne Vos tweede in Engeland, Merel de Blaey niet naar WK hockey, De Vos terug naar België.
Profielfoto van
Geschreven door

Vos derde in EngelandMarianne Vos is als derde geëindigd in de tweede etappe van de Women's Tour in Groot-Brittannië. Ze kwam zes seconden na winnares Rossella Ratto over de finish. Woensdag werd Vos tweede in de eerste etappe.

Wachten op privacy instellingen...

De Blaey niet naar WKMerel de Blaey van HC Den Bosch gaat niet naar het WK hockey. Zij is één van de laatste drie afvallers in het het Nederlandse damesteam. Dat maakte bondscoach Max Caldas donderdag bekend.
Ook zonder De Blaey blijft er nog genoeg Brabantse inbreng over. Marloes Keetels, Lidewij Welten, Maartje Paumen, Margot van Geffen HC Den Bosch en Frederique Derkx en Larissa Meijer van Oranje-Zwart maken deel uit van de 18-koppige selectie. Het WK hockey vindt van 31 mei tot en met 15 juni plaats in Den Haag.
Hockey: De Vos naar BelgiëCharlotte de Vos verlaat deze zomer Oranje Zwart voor het Belgische Victory. De Vos kwam zes seizoenen uit voor de club uit Eindhoven, maar keert nu terug bij de ploeg waar haar roots liggen. In Nederland speelde De Vos ook een seizoen voor Laren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.