Bejaarde vrouw beroofd van kluis na babbeltruc in Breda, Eindhovenaar beroofd van portemonnee

8 mei 2014 om 13:33
nl
Een bejaarde vrouw is woensdagochtend aan de Calandstraat in Breda beroofd van haar kluis. Een man heeft de kluis op haar rollator naar buiten gebracht, terwijl een vrouw het slachtoffer afleidde.
Geschreven door

Het slachtoffer kwam rond elf uur 's ochtends terug van boodschappen. Bij de entree werd ze aangesproken door een onbekende vrouw die haar naam wist en vertelde dat ze op de zesde verdieping kwam wonen. Ze vroeg aan het slachtoffer of ze mee mocht lopen om naar het fornuis te kijken.
Wit busjeWaarschijnlijk is de man toen de twee in de keuken stonden binnengekomen. Hij heeft uit de slaapkamer een kluisje met munten gestolen en uit de hal de rollator van het slachtoffer. De bejaarde vrouw ontdekte de diefstal nadat de vrouw weer was weggegaan.
Ze keek naar beneden en zag toen een man en een vrouw met een rollator lopen. Ze stopten een voorwerp, waarschijnlijk de kluis, met daarover een laken in een wit busje en reden weg. De rollator lieten ze achter op de parkeerplaats.
De politie is op zoek naar getuigen. De vrouw is ongeveer 1.60 meter lang, 30 à 40 jaar oud, heeft donkerblond haar en droeg een zwart, strak jack en zwarte glimmende laarzen. De man was gezet, had donker haar en was in het donker gekleed.
Dakpannen losIn Eindhoven was het donderdagochtend ook raak. Daar werd een oude man het slachtoffer van een babbeltruc. "Er werd gebeld bij mijn deur. Iemand had dakpannen los zien liggen", vertelt het slachtoffer. "Vervolgens vroeg de man voor de deur of hij mocht komen kijken. Ze konden meteen de klus klaren."
Daarop kwam een tweede man uit een busje. Die liet de deur van het huis open staan. "Vervolgens was mijn portemonnee met al mijn pasjes en mijn rijbewijs weg." Het slachtoffer belde meteen de politie. "Natuurlijk. En ik heb meteen de pasjes laten blokkeren."
Voet tegen deurDe Eindhovenaar heeft geleerd van de diefstal. "Je moet gewoon niet opendoen. Of je voet tegen de deur houden, zodat ze niet kunnen binnenkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.